Inventarisatie NEN 9140

Veilig werken begint met een inventarisatie NEN 9140

Wanneer je gaat starten met het onderhouden of repareren van elektrische voertuigen komt er veel op je af. Denk bijvoorbeeld maar eens aan:

  • Specifieke wetgeving
  • Branchenormen
  • Nieuwe gereedschappen
  • Juiste inrichting van de werkplaats
  • Trainingen voor monteurs 
  • Enz. 

Dat kan nogal overweldigend zijn, voor een bedrijf dat daar geen ervaring mee heeft. Wij adviseren je graag over wat het beste plan van aanpak is. We kijken naar je huidige situatie, bespreken waar je naartoe wilt, en hoe je daar kan komen. 

Inventarisatie NEN 9140

Hoe werk je veilig aan een EV?

Gratis checklist

Wil je checken of jouw werkplaats klaar is voor het onderhoud en het veilig werken aan hybride- en elektrische auto’s? Dat kan! Wij hebben een checklist gemaakt met de belangrijkste producten die nodig zijn voor het veilig werken aan hybride- en elektrische auto’s. Alle producten zijn ook direct via ons verkrijgbaar.

Stappenplan spanningsvrij

Tijdens het werken aan laagspanning voertuigen moet bij voorkeur de bron worden weggenomen. In het geval van elektrische auto’s, is dit de accu. Vaak is dit niet mogelijk omdat de accu te diep in de auto zit. De auto kan wel spanningsvrij gemaakt worden. Hiervoor is een procedure van 6 stappen ontwikkeld.

E-Book: Hellup! Ik krijg een elektrische auto in mijn werkplaats

Wanneer je gaat werken aan elektrische voertuigen, kom je voor nieuwe uitdagingen en regelgevingen te staan. Er zijn 4 hoofdthema’s die wij behandelen in dit e-book. Deze moeten er voor zorgen dat je efficiënt en veilig aan het werk kunt.

Volg ons