EV werkplaats tools

Alles om zelf EV accu's te repareren

Er komen steeds meer EV’s de werkplaats binnen. Het juiste onderhoud van elektrische voertuigen is cruciaal voor de levensduur en prestaties. EV’s vereisen minder frequent onderhoud dan traditionele voertuigen, maar hebben wel specifieke zorg nodig. De accu van een elektrische auto is een onderdeel dat op de juiste manier onderhouden moet worden.

SmartSafe maakt onderhoud mogelijk

SmartSafe heeft een reeks producten ontwikkeld die gericht zijn op het oplossen van storingen in de accu van elektrische voertuigen. De productlijn bevat apparatuur zoals iSmartEV elektrische voertuigdetectie, iSmartEV elektrisch voertuigonderhoud, snelle voertuiginspectie en onderhoud van de voertuigaccu.

Vanwege de hoge complexiteit van EV-onderhoud adviseren wij je om telefonisch contact met ons op te nemen voor een uitgebreide uitleg en een op maat gemaakt advies.

1. SmartSafe Isolatietester 

 

Voor nauwkeurige isolatietesten van EV-accu’s. Zorg ervoor dat de accu veilig is om mee te werken en voorkom gevaarlijke elektrische lekken.

2. SmartSafe Labovoeding 

 

Biedt betrouwbare voeding voor je testomgeving. Essentieel voor een stabiele en nauwkeurige stroomvoorziening tijdens het testen.

3. SmartSafe Laad/ Ontlaad  Accupakket

Efficiënt laden en ontladen van accupakketten om de prestaties en capaciteit te verifiëren na reparaties.

4. SmartSafe Accu Balanceerder

Zorgt voor optimale balans en prestaties van je accupakketten door de cellen opnieuw in balans te brengen.

5. SmartSafe Luchtdichtheidstester 

Test de luchtdichtheid van je accupakketten om maximale veiligheid te garanderen.

6. SmartSafe Diagnosetester 

Voer diagnoses uit met deze geavanceerde tester om defecte cellen en elektrische storingen te identificeren.

Hoe werk je veilig aan een EV?

Gratis checklist

Wil je checken of jouw werkplaats klaar is voor het onderhoud en het veilig werken aan hybride- en elektrische auto’s? Dat kan! Wij hebben een checklist gemaakt met de belangrijkste producten die nodig zijn voor het veilig werken aan hybride- en elektrische auto’s. Alle producten zijn ook direct via ons verkrijgbaar.

Stappenplan spanningsvrij

Tijdens het werken aan laagspanning voertuigen moet bij voorkeur de bron worden weggenomen. In het geval van elektrische auto’s, is dit de accu. Vaak is dit niet mogelijk omdat de accu te diep in de auto zit. De auto kan wel spanningsvrij gemaakt worden. Hiervoor is een procedure van 6 stappen ontwikkeld.

E-Book: Hellup! Ik krijg een elektrische auto in mijn werkplaats

Wanneer je gaat werken aan elektrische voertuigen, kom je voor nieuwe uitdagingen en regelgevingen te staan. Er zijn 4 hoofdthema’s die wij behandelen in dit e-book. Deze moeten er voor zorgen dat je efficiënt en veilig aan het werk kunt.