Waterstof training

Kennis over het werken aan
waterstofauto’s is cruciaal.

De monteur dient zich te houden aan zowel de branchenorm, de ARBO wetgeving, en de richtlijnen/voorschriften van de fabrikant. Door de komst van waterstof auto’s krijgen bedrijven met veel nieuwe situaties te maken. Niet alleen de waterstof auto zelf is hierbij onbekend terrein voor het autobedrijf. Doordat het bedrijf nieuwe maatregelen en nieuwe procedures heeft voor het werken aan waterstof auto’s, is het aan te raden om medewerkers hier in te trainen. In sommige gevallen is dit zelfs verplicht.

De technische aspecten van de waterstofauto worden vaak voorzien in een training van een importeur of fabrikant. Hier worden monteurs opgeleid in het onderhouden van de waterstofsystemen en systemen die invloed hebben op het waterstof systeem. Aanvullend kan men kiezen voor een training die richt op het belang van explosieveiligheid en de procedures in de werkplaats. 

Een training ‘Veilig werken aan waterstofvoertuigen’ is niet alleen voor monteurs, maar voor alle werknemers die op een veilige manier om willen gaan met waterstofvoertuigen. Geschoold personeel op het gebied van waterstofvoertuigen is een verplichting vanuit het explosieveiligheidsdocument (EVD).

Waterstof training voertuigen
Risico inventarisatie waterstof auto

Wat leer je?

Onderwerpen die in deze aanvullende waterstof training behandeld worden zijn:

  • Gevaarlijke stoffen algemeen
  • Regelgeving en veiligheidsregels rondom waterstof
  • Preventie van gevaarlijke situaties
  • Ongevallen en noodsituaties
  • Werkplaatsinrichting en PBM’s
  • Impact op werkzaamheden en omstandigheden

Volg ons