Werkplaats aanpassingen

Welke aanpassingen zijn nodig?

Nadat onze veiligheidsdeskundige alle risico’s en gevaren voor je in kaart heeft gebracht,  leveren wij het plan van aanpak bij je aan. In dit plan van aanpak vind je de stappen die je moet nemen om veilig te kunnen werken aan hybride- en elektrische voertuigen. Dit zullen stappen zijn van werkplaatsinrichting tot aan te schaffen PBM’s. Om het makkelijk te maken, zal er ook een vrijblijvende offerte aan het plan van aanpak worden toegevoegd.

Hoe werk je veilig aan een EV?

Gratis checklist

Wil je checken of jouw werkplaats klaar is voor het onderhoud en het veilig werken aan hybride- en elektrische auto’s? Dat kan! Wij hebben een checklist gemaakt met de belangrijkste producten die nodig zijn voor het veilig werken aan hybride- en elektrische auto’s. Alle producten zijn ook direct via ons verkrijgbaar.

Stappenplan spanningsvrij

Tijdens het werken aan laagspanning voertuigen moet bij voorkeur de bron worden weggenomen. In het geval van elektrische auto’s, is dit de accu. Vaak is dit niet mogelijk omdat de accu te diep in de auto zit. De auto kan wel spanningsvrij gemaakt worden. Hiervoor is een procedure van 6 stappen ontwikkeld.

E-Book: Hellup! Ik krijg een elektrische auto in mijn werkplaats

Wanneer je gaat werken aan elektrische voertuigen, kom je voor nieuwe uitdagingen en regelgevingen te staan. Er zijn 4 hoofdthema’s die wij behandelen in dit e-book. Deze moeten er voor zorgen dat je efficiënt en veilig aan het werk kunt.