Ga je werken aan hybride- en elektrische voertuigen?

Dan is een grondige voorbereiding van essentieel belang

We vinden dat veiligheid en efficiëntie altijd voorop moeten staan, en daarom bieden we een uitgebreide service die jouw werkplaats klaarstoomt voor de toekomst van elektrische mobiliteit.

Werkwijze

1. Risicoanalyse door onze Veiligheidsdeskundige:

Onze experts brengen alle potentiële risico’s en gevaren in kaart die zich kunnen voordoen bij het werken aan elektrische voertuigen. Dit vormt de basis van ons plan van aanpak.

2. Plan van aanpak:

Dit plan bevat stapsgewijze richtlijnen om veilig en efficiënt aan hybride- en elektrische voertuigen te werken. Van werkplaatsinrichting tot de aanschaf van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s).

3. Vrijblijvende offerte:

Om het jou zo gemakkelijk mogelijk te maken, voegen we een vrijblijvende offerte toe. Zo krijg je direct inzicht in de kosten en kun je weloverwogen beslissingen nemen.

Hoe werk je veilig aan een EV?

Gratis checklist

Wil je checken of jouw werkplaats klaar is voor het onderhoud en het veilig werken aan hybride- en elektrische auto’s? Dat kan! Wij hebben een checklist gemaakt met de belangrijkste producten die nodig zijn voor het veilig werken aan hybride- en elektrische auto’s. Alle producten zijn ook direct via ons verkrijgbaar.

Stappenplan spanningsvrij

Tijdens het werken aan laagspanning voertuigen moet bij voorkeur de bron worden weggenomen. In het geval van elektrische auto’s, is dit de accu. Vaak is dit niet mogelijk omdat de accu te diep in de auto zit. De auto kan wel spanningsvrij gemaakt worden. Hiervoor is een procedure van 6 stappen ontwikkeld.

E-Book: Hellup! Ik krijg een elektrische auto in mijn werkplaats

Wanneer je gaat werken aan elektrische voertuigen, kom je voor nieuwe uitdagingen en regelgevingen te staan. Er zijn 4 hoofdthema’s die wij behandelen in dit e-book. Deze moeten er voor zorgen dat je efficiënt en veilig aan het werk kunt.