Oplevering Rapportage

Uit de inventarisatie volgt een evaluatie

Na het invullen van de checklist kan je zelf al een korte evaluatie maken. Voor sommige bedrijven is dat al genoeg om een goede inschatting te maken of ze goed op weg zijn. 

Wil je nog een stap verder gaan? Wij geven je ook de mogelijkheid om jouw bedrijf door te lopen samen met een veiligheidskundige. Hij zal alle risico’s en gevaren voor je in kaart brengen en een plan van aanpak voor je opstellen. Zo voldoe je altijd aan de laatste eisen die de branchenorm stelt en heb je direct alles in één overzicht.


Deze evaluatie kan ook toegevoegd worden aan de RI&E die aanwezig moet zijn. Daarmee is je RI&E dus ook meteen weer actueel. Twee vliegen in één klap. 

De conclusies uit deze evaluatie kan je gebruiken om de werkplaats klaar te maken voor de komst van elektrische voertuigen. WE-POWER kan, indien gewenst, direct een voorstel maken om alles in één keer juist in te richten. Wel zo makkelijk. 

Hoe werk je veilig aan een EV?

Gratis checklist

Wil je checken of jouw werkplaats klaar is voor het onderhoud en het veilig werken aan hybride- en elektrische auto’s? Dat kan! Wij hebben een checklist gemaakt met de belangrijkste producten die nodig zijn voor het veilig werken aan hybride- en elektrische auto’s. Alle producten zijn ook direct via ons verkrijgbaar.

Stappenplan spanningsvrij

Tijdens het werken aan laagspanning voertuigen moet bij voorkeur de bron worden weggenomen. In het geval van elektrische auto’s, is dit de accu. Vaak is dit niet mogelijk omdat de accu te diep in de auto zit. De auto kan wel spanningsvrij gemaakt worden. Hiervoor is een procedure van 6 stappen ontwikkeld.

E-Book: Hellup! Ik krijg een elektrische auto in mijn werkplaats

Wanneer je gaat werken aan elektrische voertuigen, kom je voor nieuwe uitdagingen en regelgevingen te staan. Er zijn 4 hoofdthema’s die wij behandelen in dit e-book. Deze moeten er voor zorgen dat je efficiënt en veilig aan het werk kunt.