Wij helpen je om veilig te werken aan elektrische voertuigen

De groei van het aantal hybride en elektrische voertuigen betekent dat steeds meer bedrijven met deze nieuwe techniek in aanraking komen. Voor hybride en elektrische voertuigen zijn er specifieke eisen die gelden voor de werkplaats.

Onze revolutionaire methode helpt je veilig te werken aan hybride en elektrische voertuigen.

Hoe gaan wij te werk?

Je wilt werken aan elektrische voertuigen. Om je zo goed mogelijk te kunnen ontzorgen werken wij met ons stappenplan. Lees wat deze stappen precies inhouden en wat wij voor je kunnen doen om jouw bedrijf veilig te maken voor werken aan elektrische voertuigen.

Hoe kunnen wij je ondersteunen?

Compleet assortiment

Om veilig te kunnen werken aan duurzame voertuigen is het belangrijk om hier tijdig aanpassingen voor te doen. Zo heb je speciaal gereedschap nodig en zijn PBM’s noodzakelijk. Bekijk ons complete assortiment om veilig te werken aan duurzame voertuigen en log in om te kunnen bestellen.

Trainingen

Kennis over het werken aan duurzame voertuigen is cruciaal. In onze trainingen leren wij je het juist toepassen van de maatregelen en de gevolgen voor jouw werkplaats. Je leert gevaren te herkennen en wat wel en niet te doen bij dit type voertuigen. De trainingen zijn gebaseerd op de NEN 9140 en de branchenorm.

Hoe werk je veilig aan een EV?

Gratis checklist

Wil je checken of jouw werkplaats klaar is voor het onderhoud en het veilig werken aan hybride- en elektrische auto’s? Dat kan! Wij hebben een checklist gemaakt met de belangrijkste producten die nodig zijn voor het veilig werken aan hybride- en elektrische auto’s. Alle producten zijn ook direct via ons verkrijgbaar.

Stappenplan spanningsvrij

Tijdens het werken aan laagspanning voertuigen moet bij voorkeur de bron worden weggenomen. In het geval van elektrische auto’s, is dit de accu. Vaak is dit niet mogelijk omdat de accu te diep in de auto zit. De auto kan wel spanningsvrij gemaakt worden. Hiervoor is een procedure van 6 stappen ontwikkeld.

E-Book: Hellup! Ik krijg een elektrische auto in mijn werkplaats

Wanneer je gaat werken aan elektrische voertuigen, kom je voor nieuwe uitdagingen en regelgevingen te staan. Er zijn 4 hoofdthema’s die wij behandelen in dit e-book. Deze moeten er voor zorgen dat je efficiënt en veilig aan het werk kunt.

Volg ons