Trainingen

 

Kennis over het werken aan duurzame voertuigen is cruciaal. De monteur dient zich te houden aan zowel de branchenorm, de ARBO wetgeving, en de richtlijnen/voorschriften van de fabrikant. Naast trainingen in de werkzaamheden aan een specifiek model, biedt Elgersma trainingen op het juist toepassen van de maatregelen en de gevolgen voor uw werkplaats. In de trainingen die wij aanbieden leert u de risico’s van de componenten van elektrische en waterstof voertuigen beter te begrijpen. U leert gevaren te herkennen en wat wel en niet te doen bij deze type voertuigen. De trainingen zijn gebaseerd op de NEN 9140 en de branchenorm.

Overzicht van onze trainingen

training nen9140

Online training NEN 9140:2019

Ook de NEN 9140 staat niet stil. Deze online training leert de deelnemers welke vernieuwingen er plaats hebben gevonden aan de norm NEN 9140, wat de norm precies inhoudt en wat de consequenties zijn voor het werken aan e-voertuigen in de werkplaats. Deze training is met name geschikt voor de werkverantwoordelijke.

Meer informatie
training ev-personenwagen

Training EV- Personenwagen

Deze basistraining is voor werknemers die op een veilige manier willen werken aan e-voertuigen. De deelnemer leert de verschillende hoog voltage systemen kennen en weet na de training welke risico’s deze systemen hebben. Aan het einde van de training ontvangt de deelnemer een certificaat VOP NEN 9140.

Meer informatie
training vakbewaam persoon

Training Vakbekwaam Persoon

In deze gevorderde training leert de cursist het veilig werken aan de HV-systemen van de EV en metingen te kunnen doen aan HV-componenten van de auto. Zo kan je altijd veilig aan de slag met een elektrische auto. Minimale eis voor de cursus is een bewijs van VOP afgeronde cursus. De training sluit af met het IBKI-examen NEN 9140 (VP).

Meer informatie
training ev-personenwagen-compleet

Training EV- Personenwagen (NEN9140) compleet

Profiteer van het NEN-9140 totaalpakket. Je start met de basistraining (VOP). Hierin leer je op een veilige manier onderhoud verrichten aan e-voertuigen. In de gevorderde training (VP) ga je aan de slag met het controleren en spanningsvrij maken van het hoge voltage systeem.

Meer informatie
training onderhoud en reparatie

Training onderhoud en reparatie (HV-batterijen)

Na de training kan je eenvoudige reparaties aan e-voertuigen uitvoeren en ken je de laadmogelijkheden en strategieën voor HV-batterijen van e-voertuigen. Basiskennis van het veilig stellen van e-voertuigen en enige ervaring daarmee is verplicht om deze aan training goed en veilig te kunnen deelnemen.

Meer informatie
training diagnose e-voertuig

Training diagnose e-voertuigen (HV-batterijen)

Nadat je de e-learning en de praktijk dag hebt gevolgd kan je een herhaaldelijk stappenplan opstellen en toepassen in relatie tot een diagnose van laadpalen en HV-batterijen van e-voertuigen. Basiskennis van het veilig stellen van e-voertuigen en enige ervaring daarmee is verplicht om veilig te kunnen deelnemen.

Meer informatie
training demontage e-voertuig

Training veilig demonteren van e-voertuigen (NEN 9140)

Deze training is voor automonteurs die op een veilige manier e-voertuigen moeten kunnen demonteren. Je leert hoe je moet omgaan met beschadigde of vervormde lithium-ion batterijen en accu’s. Ook vertellen we je alles over de veiligheidseisen volgens de norm NEN9140. Inclusief certificaat NEN-9140.

Meer informatie
training ev-bedrijfswagen

Training EV- Bedrijfswagenwagen (NEN9140)

Deze training is voor bedrijfsauto-technici die op een veilige manier onderhoud aan e-bedrijfsvoertuigen moeten kunnen verrichten. Je leert de HV-componenten herkennen om beter te begrijpen wat de risico’s zijn. De training sluit af met het IBKI-examen NEN 9140 (VP). Inclusief certificaat NEN-9140.

Meer informatie
training diagnose bedrijfsvoertuigen

Training diagnose e-bedrijfsvoertuigen

Deze training is voor bedrijfsauto-technici. Je leert hoe je veilig HV-metingen kunt verrichten. Zo ben je er zeker van dat het HV-systeem veilig is om aan te werken, voor jou of je collega die EV-voldoende is onderricht (EV-VOP). De training sluit af met het IBKI-examen NEN 9140 Vakbekwaam persoon.

Meer informatie
training onderhoud en reparatie-compleet

Training onderhoud, reparatie en diagnose van e-voertuigen (HV-batterij) compleet

Profiteer van het HV-batterij totaalpakket. Je start met onderhoud en reparatie. Leer alles over de laadmogelijkheden en -strategieën voor HV-batterijen. In de diagnosetraining leer je de diagnosestappen bij batterijmanagement.

Meer informatie
training veilig werken waterstof

Training Veilig werken met waterstof aangedreven voertuigen

Geschoold personeel is een verplichting vanuit het explosieveiligheidsdocument (EVD). Autobedrijven krijgen hierdoor te maken met nieuwe regelgeving. Je leert omgaan met de branchenorm, de ARBO-wetgeving en de richtlijnen van de fabrikant.

Meer informatie

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.