Trainingen

Alle trainingen voor veilig werken aan duurzame voertuigen

Kennis over het werken aan duurzame voertuigen is cruciaal. De monteur dient zich te houden aan zowel de branchenorm, de ARBO wetgeving, en de richtlijnen/voorschriften van de fabrikant. Naast trainingen in de werkzaamheden aan een specifiek model, biedt WE-POWER trainingen op het juist toepassen van de maatregelen en de gevolgen voor uw werkplaats. In de trainingen die wij aanbieden leert u de risico’s van de componenten van elektrische en waterstof voertuigen beter te begrijpen. U leert gevaren te herkennen en wat wel en niet te doen bij deze type voertuigen. De trainingen zijn gebaseerd op de NEN 9140 en de branchenorm.

Overzicht van onze trainingen

training nen9140
training ev-personenwagen
training vakbewaam persoon

Online training: NEN 9140 voor Werkverantwoordelijke

Sinds mei 2019 is de norm compleet herzien. Deze online training legt uit wat de de norm NEN 9140 inhoudt en wat deze verplichte norm voor consequenties heeft voor het werken aan e-voertuigen in de werkplaats. Verplichte kost voor de werkverantwoordelijke (WV NEN 9140)

Meer informatie

Veilig werken aan e-voertuigen gevorderd (VP NEN-9140)

Tijdens deze training leert u veilig HV-metingen te verrichten. Zo bent u er zeker van dat het HV-systeem veilig is om aan te werken, voor u of uw collega die ev-voldoende is onderricht (ev-VOP). Inclusief certificaat NEN-9140.

Meer informatie

Veilig werken aan e-voertuigen basis (VOP NEN-9140)

Voor technici die op onderhoud aan e-voertuigen moeten kunnen verrichten. U leert de HV-componenten herkennen om beter te begrijpen wat de risico’s zijn. En u leert welke veiligheidsmaatregelen u moet nemen.

Meer informatie
training ev-personenwagen-compleet
training demontage e-voertuig
training veilig werken waterstof-vervolg

Totaalpakket: Veilig werken aan e-voertuigen (NEN-9140)

Profiteer van het NEN-9140 totaalpakket. U start met de basistraining (VOP). Hierin leert u op een veilige manier onderhoud verrichten aan e-voertuigen. In de gevorderde training (VP) gaat u aan de slag met het controleren en spanningsvrij maken van het HV-systeem.

Meer informatie

Veilig demonteren van e-voertuigen (NEN 9140)

Voor autodemonteurs die op een veilige manier moeten kunnen demonteren. U leert hoe u moet omgaan met beschadigde of vervormde lithium-ion batterijen en accu’s. Ook vertellen we u alles over de veiligheidseisen volgens de norm NEN9140.

Meer informatie

Veilig werken met waterstof aangedreven voertuigen

Geschoold personeel is een verplichting vanuit het EVD (explosie veiligheidsdocument). Autobedrijven krijgen hierdoor te maken met nieuwe regelgeving. U leert omgaan met de branchenorm, de ARBO-wetgeving en de richtlijnen van de fabrikant.

Meer informatie
training ev-bedrijfswagen
training diagnose bedrijfsvoertuigen

Veilig werken aan e-bedrijfsvoertuigen basis (VOP NEN-9140)

Deze training is voor bedrijfsauto-technici die op een veilige manier onderhoud aan e-bedrijfsvoertuigen moeten kunnen verrichten. U leert de HV-componenten herkennen om beter te begrijpen wat de risico’s zijn. En u leert welke veiligheidsmaatregelen u moet nemen.

Meer informatie

Veilig werken aan e-bedrijfsvoertuigen gevorderd (VP NEN-9140)

Deze training is voor bedrijfsauto-technici. U leert hoe u veilig HV-metingen kunt verrichten. Zo bent u er zeker van dat het HV-systeem veilig is om aan te werken, voor u of uw collega die ev-voldoende is onderricht (ev-VOP). Inclusief branche-erkend certificaat.

Meer informatie

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.