EDGe Mobility is één van de 4 partners van de ZEV Safety Award, naast Innovam, AutoNiveau en de BOVAG. EDGe Mobility is een landelijk netwerk van erkende autobedrijven die gespecialiseerd zijn in elektrisch rijden. Bas van Iersel, product genius van WE-POWER, sprak met Corneel de Ruijter van EDGe Mobility om meer te weten te komen.

“De boodschap van de ZEV Safety Award ligt in lijn met het doel van EDGe Mobility: het bevorderen van de kwaliteit binnen de mobiliteitsbranche op het gebied van elektrisch rijden.”

– Corneel de Ruijter, EDGe Mobility


Wat is de achtergrond van EGDe Mobility?

“Wij komen uit de autobranche en rijden elektrisch vanaf dag 1. EGDe Mobility is een initiatief van Innovam en AutoNiveau, beide ook partner van de ZEV Award. Door op de hoogte te blijven van de meest actuele ontwikkelingen en alles zelf mee te maken hebben wij alle kennis in huis om zowel autobedrijven als automobilisten te adviseren over elektrisch rijden.” vertelt Corneel.

Wat is een EDGe Mobility-gecertificeerd bedrijf?

Corneel: “De bij ons aangesloten bedrijven hebben een audit ondergaan.” Je kunt als berijder van een elektrische auto rekenen op de volgende zaken:

  • » Er werken EV-gekwalificeerde medewerkers. Je kunt er terecht voor EV-advies, onderhoud en reparatie van alle EV-modellen.
  • » Het autobedrijf heeft de beschikking over moderne werkplaatsvoorzieningen en hoogvolt gereedschap.
  • » Aangesloten autobedrijven kunnen diagnose stellen op OEM-niveau,
  • » Je kunt er terecht voor deskundig advies over laadvoorzieningen en laadpassen.

EDGe Mobility adviseert en ondersteunt de autobedrijven op deze 4 punten.

Wat is voor jullie de reden om partner in de ZEV Safety Award te zijn?

“Samen staan we sterker, dat is ons motto” vertelt Corneel. “Een autobedrijf heeft een naam opgebouwd in zijn regio. Daar bouwen we graag op verder, door het autobedrijf in die regio ook als expert op het gebied van de EV te positioneren. Het doel van de ZEV Award ligt in diezelfde lijn: de consument laten zien dat de automotive-branche de veiligheid rondom de EV als speerpunt ziet.”

“En bedrijven die daar heel progressief mee omgaan een podium bieden!” voegt Bas toe.

Informatie en aanmelden via zevaward.nl.

Waarom moet een autobedrijf zich aanmelden voor de ZEV Award?

Corneel: “Wij maken ons sterk voor ontwikkelingen op het gebied van elektrisch rijden. Daarom hebben wij het EDGe Mobility-keurmerk opgericht. Om die ontwikkeling te versnellen, is aandacht voor dit onderwerp in de branche dan ook essentieel. Deelnemen aan de ZEV Award is een bijdrage aan de campagne voor veilig werken aan de ZEV. En voor het bedrijf en de medewerkers zelf is een nominatie natuurlijk een prachtig compliment! Ook als klant, leverancier of oud-medewerker kun je een bedrijf aanmelden.”

Voor meer informatie: www.edgemobility.nl

Gerelateerde artikelen