Veilige opslag van Lithium Batterijen:

Wij bieden Lithium Safety opslag containers om de risico’s te minimaliseren

Lithium batterijen zijn tegenwoordig toegepast door alle merken. Maar wist je dat de opslag van deze batterijen aanzienlijke risico’s met zich meebrengt? Met de invoering van de PGS37-2 richtlijn, die strengere eisen stelt aan de opslag van lithium batterijen, is het cruciaal dat bedrijven hun opslagmethoden herzien om deze risico’s te minimaliseren.

Gelukkig biedt WE-POWER een veilige en betrouwbare oplossing met speciaal ontworpen Lithium Safety Storage Containers.

De risico’s van Lithium Batterij opslag

Lithium batterijen staan bekend om hun hoge energiedichtheid en efficiëntie. Helaas brengen deze voordelen ook bepaalde risico’s met zich mee, vooral bij incorrecte opslag:

1. Brandgevaar: Lithium batterijen kunnen oververhit raken en brand veroorzaken. Dit kan gebeuren door

  • een te hoge laadstroom;
  • een te grote ontlading van de accu;
  • een mechanische beschadiging van de accu;
  • hitte van buitenaf.

2. Explosiegevaar: In sommige gevallen kunnen lithium batterijen exploderen, wat leidt tot ernstige schade aan eigendommen en een hoog veiligheidsrisico voor personeel.

3. Chemische Levensduur: Wanneer batterijen beschadigd raken, kunnen ze giftige chemicaliën lekken die schadelijk zijn voor zowel mens als milieu.

Bekijk deze video

De juiste oplossing

WE-POWER begrijpt de gevaren die gepaard gaan met de opslag van lithium batterijen en levert daarom de Lithium Safety Storage Container. Deze containers zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan de nieuwste PGS37-2 richtlijn en bieden tal van voordelen:

1. Volledige Veiligheid: Onze containers zijn KIWA gecertificeerd en ontworpen om een brandwerende werking (WBDBO) van minimaal 90 minuten te bieden. Dit betekent dat bij brand de inhoud van de container veilig blijft en de schade beperkt wordt.

2. Geavanceerde Detectie: De containers zijn uitgerust met verschillende melders die rook, koolmonoxide, hitte en waterstofgas kunnen detecteren. Bij een alarm wordt een signaal verzonden naar de brandmeldcentrale (BMC), die direct actie kan ondernemen.

3. Eenvoudige Implementatie: Omdat onze containers gebaseerd zijn op zeecontainers, zijn ze gemakkelijk te integreren zonder grote aanpassingen aan jouw bedrijfspand. Dit bespaart u de kosten en ongemakken van een verbouwing.

4. Efficiënte Blusmethoden: De containers bevatten een aerosol blusunit van AF-X Fire Solutions, die snel en effectief branden kan blussen. Bovendien kunnen brandweerlieden via de Storz-koppeling een brandslang aansluiten om de inhoud te koelen, wat verdere schade voorkomt.

Verschillende types

WE-POWER biedt verschillende maten en typen Lithium Safety Storage Containers om aan diverse opslagbehoeften te voldoen:

– 10ft Container: Ideaal voor kleinere opslagbehoeften.
– 20ft Container: Een middenmaat optie die veelzijdigheid biedt.
– 40ft Container: Voor grote opslagbehoeften.
– Open Side Containers: Verkrijgbaar in 20ft en 40ft, voor extra toegankelijkheid en flexibiliteit.

Voorkom kostbare verbouwingen

Met de Lithium Safety Storage Containers hoeft u geen ingrijpende veranderingen aan uw pand door te voeren. Deze oplossing bespaart niet alleen kosten, maar minimaliseert ook operationele verstoringen, zodat uw bedrijf soepel kan blijven draaien.

Conclusie

De opslag van lithium batterijen brengt aanzienlijke risico’s met zich mee, maar met de juiste maatregelen kunnen deze risico’s effectief worden beheerd. De Lithium Safety Storage Containers bieden een veilige, betrouwbare en kosteneffectieve oplossing die voldoet aan de strengste regelgeving. 

Voor meer informatie over onze producten en diensten, bezoek onze website of neem vandaag nog contact met ons op.
Veiligheid begint bij WE-POWER.

WE-POWER – Partner in Veilige Lithium Opslag

Gerelateerde artikelen