Elgersma BV wordt ‘preferred supplier’ van Aviloo Battery Diagnostics in Nederland

Bron Automotive Online:
 

Elgersma BV kondigt aan de ‘preferred supplier’ van Aviloo Battery Diagnostics in Nederland te zijn. Aviloo combineert met de Aviloo Flash Test real-time-waarden van de accu met een eigen database van miljarden meetpunten uit eerdere tests. De waarden uit de accu worden genormaliseerd op rijgedrag van de bestuurder en op temperatuur-invloeden. Zo is Aviloo in staat om statistisch te bepalen wat de resterende capaciteit van een accu is.

State of Health van een accu is de nieuwe kilometerstand

 

De Aviloo Flash Test staat garant voor een onafhankelijke en accurate beoordeling van de gezondheidsstatus van de accu in slechts 3 minuten en geeft direct een gedetailleerd rapport. Hierbij is het niet nodig om voorbereidende stappen te nemen, zoals laden van het voertuig of een het maken van een testrit. Deze gebruiksvriendelijke tool vereist slechts een eenvoudige aansluiting via de OBD-stekker, waardoor het mogelijk is snel en efficiënt meerdere voertuigen van diverse merken en modellen te testen.

De Aviloo Flash Test is uniek en gaat verder dan alleen het uitlezen van het BMS, wat andere tests of fabrikanten vaak doen. Aviloo vergelijkt real-time diagnostische gegevens met een eigen database van statistische accuprestaties van verschillende merken. Dit biedt een beter beeld van de accustatus en geeft een realistisch beeld van de actieradius.

Henri van Hout, directeur van Elgersma, benadrukt: “De introductie van de Aviloo Flash Test is een gamechanger voor iedereen in de verkoop en leasing van elektrische en plug-in hybride voertuigen. Het biedt niet alleen een snelle en nauwkeurige methode voor het evalueren van accustatus, maar stelt onze klanten ook in staat om met vertrouwen voertuigen te verhandelen, wat bijdraagt aan verbeterde klanttevredenheid en winstgevendheid.”

Dr. Marcus Berger, Aviloo CEO voegt toe: “Met de Aviloo Flash Test bieden we een tool die de complexiteit van accudiagnostiek vermindert, terwijl we een nauwkeurige en betrouwbare beoordeling van de accustatus leveren. Dit is cruciaal voor het vertrouwen en de transparantie in de markt voor elektrische voertuigen. Wij zijn trots op onze samenwerking met Elgersma, die deze innovatieve technologie naar de Nederlandse markt brengt.”

Over Elgersma BV
Elgersma is een prominente serviceorganisatie in de mobiliteitsbranche, toegewijd aan het optimaliseren van de bedrijfsvoering van haar klanten. Actief sinds 1921, heeft Elgersma meer dan een eeuw aan kennis en ervaring, waarmee het bedrijf zich positioneert als de toonaangevende specialist in de mobiliteitssector.

Over Aviloo
Als wereldleider in testen, monitoren en analyseren van accu’s voor elektrische en plug-in hybride voertuigen, biedt Aviloo unieke inzichten in de accugezondheid. Gerespecteerde organisaties zoals TÜV Süd en GTÜ maken reeds gebruik van Aviloo’s expertise.

Gerelateerde artikelen