Veiligheid in de werkplaats ten aanzien van de Zero Emission Vehicle, de ZEV. Dat is waar het bij de ZEV Safety Award om draait. Een initiatief van WE-POWER.

Samen met haar partners Innovam, EDGe Mobility, Autoniveau en de BOVAG wordt ‘veilig werken aan de ZEV’ onder de aandacht gebracht. Om de autobedrijven die het goed doen een podium te bieden, is deze award in het leven geroepen.

De online audit

Eind 2021 zijn alle ingeschreven bedrijven benaderd om een digitale vragenlijst in te vullen: de online audit. Dit is de eerste selectieronde om te bepalen welke van de ingeschreven én aangemelde bedrijven het veiligst werkt aan de ZEV. Hieruit is een top 5 naar voren gekomen welke bezocht gaat worden door onze vakjury voor de offline audit.

3 interessante bevindingen vanuit de online audit

» Veel bedrijven zijn al zeer actief met het onderhoud van EV’s. Zelfs het vervangen of reviseren van een accu is de meeste bedrijven niet vreemd.
» Merk dealers hebben het niet per sé beter voor elkaar dan universele autobedrijven, wat sommigen van te voren wel dachten.
» Opvallend verschil is dat merkdealers over het algemeen beter presteren op de fysieke maatregelen zoals PBM’s en afzetmateriaal. Universele autobedrijven scoren daarentegen beter op procedurele maatregelen zoals noodplannen en werkinstructies.

Het aantal behaalde punten

Er waren maximaal 359 punten te scoren. Deze 5 best scorende bedrijven zijn hiermee geselecteerd voor een bedrijfsbezoek door de vakjury.

Vanaf 14 maart heeft deze 3 weken de tijd voor de offline audit waarna de uiteindelijke ranking wordt vastgesteld én de winnaar wordt gekozen. Helaas hebben niet alle autobedrijven een voldoende gescoord. Echter de bedrijven die laag scoren, geven zelf ook al aan nog verbeteringen te willen/moeten maken.

In april wordt de Top 3 en de winnaar bekend gemaakt! Volg WE-POWER op LinkedIn om de hoogte te blijven van de uitreiking van de ZEV Safety Award.

Overzicht Top-5 best scorende bedrijven

Pouw
Wittenberg-de Bois B.V.  Amersfoort
AutoHaarhuis
Auto en motoren Vermaat
Ekris Utrecht

Gerelateerde artikelen