Afgelopen week heeft de vakjury de laatste 5 finalisten van de ZEV Safety Award bezocht. Deze Award is een innovatief van partners Innovam, EDGe Mobility, AutoNiveau, BOVAG en WE-POWER. De Award is een prijs voor het autobedrijf dat het veiligste werkt met ZEV’s. (Zero emissions vehicles, oftewel: elektrische- en waterstofauto’s)

De online audits zijn begin dit jaar afgerond en daaruit is een top 5 gekomen. Deze maken kans om de 𝐯𝐞𝐒π₯𝐒𝐠𝐬𝐭𝐞 𝐙𝐄𝐕 𝐰𝐞𝐫𝐀𝐩π₯𝐚𝐚𝐭𝐬 𝐯𝐚𝐧 𝐍𝐞𝐝𝐞𝐫π₯𝐚𝐧𝐝 te worden.

Tot de laatste 5 finalisten behoren autodealers Pouw, Hyundai Wittenberg en Ekris BMW en MINI en de universele autobedrijven AutoHaarhuis en de Auto en Motoren Vermaat. Deze bedrijven ontvingen de hoogste scores uit de online audits en kregen een bezoek van de vakjury.

De vakjury bestaat uit:
β€’ Koos Burgman: Oud algemeen directeur BOVAG en vereniging elektrische rijders;
β€’ Jasper Engel: Docent Iva Driebergen en schrijver van het EV jaarboek;
β€’ George van Altena: Hogere veiligheidskundige van Innovam;
β€’ Bas van Iersel: Product genius bij WE-POWER.

De bedrijven werden kritisch bevraagd over een aantal punten, zoals het hebben van een calamiteitenplan, de juiste opleidingen van monteurs en speciaal gereedschap.

Alle 5 de bedrijven hadden flink uitgepakt voor onze komst. Ekris had een Highvoltage expert laten komen die cellen kon ontleden, Pouw had voor de gelegenheid een Audi e-tron accu uit elkaar gehaald, AutoHaarhuis had een BMW I8 geregeld, Auto en Motoren Vermaat presenteerde de jury hun dompelcontainer bij calamiteiten en Wittenberg liet het balanceren van cellen bij een Hyundai Kona zien. De jury was erg onder de indruk van wat er allemaal geregeld was, maar bleven nog steeds streng doch rechtvaardig in hun vragen.

Op 28 april is de uitreiking van de 𝐙𝐄𝐕 π’πšπŸπžπ­π² π€π°πšπ«π bij de BOVAG in Bunnik.
De winnaar mag zich een jaar lang de veiligste ZEV werkplaats van Nederland noemen.

Β 

Deel dit bericht:

Gerelateerde artikelen

Mobiel EV werkstation

Nieuw in ons assortiment: Mobiel EV werkstation Ons assortiment mooie en leuke benodigdheden voor werken aan waterstof een elektrisch aangedreven voertuigen wordt steeds groter.Β Β We hebben

Lees meer Β»

Volg ons en ontvang
ons gratis e-book!

Wanneer je gaat werken aan elektrische voertuigen, kom je voor nieuwe uitdagingen en regelgevingen te staan. Er zijn 4 hoofdthema’s die wij behandelen in dit e-book. Deze moeten er voor zorgen dat je efficiΓ«nt en veilig aan het werk kunt.