Ik wil een waterstofauto onderhouden: Waar moet mijn werkplaats aan voldoen?

Als je waterstofauto’s gaat onderhouden, moet je werkplaats aan bepaalde eisen voldoen onder andere om de veiligheid van je medewerkers te waarborgen. Hieronder vind je 5 vereisten waar je werkplaats minimaal aan moet voldoen:
1.      Gasdetectie: Het is belangrijk om te beschikken over gasdetectie- en waarschuwingssystemen om de concentraties waterstof in de lucht te meten en te waarschuwen voor potentiële gevaren.
2.      Ventilatie: Je werkplaats moet voldoende geventileerd zijn om de concentraties waterstof in de lucht nihil (of nul) te houden en de werkomgeving veilig te houden.
3.      Vonkvrije omgeving: Alle installaties binnen het veiligheidsgebied moeten vonkvrij zijn. Dat betekent dat ze aan de ATEX wetgeving moeten voldoen.
4.      Persoonlijke beschermingsmiddelen: Het personeel moet voorzien zijn van geschikte persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals gelaatsmasker en brandwerende kleding, om zich te beschermen tegen waterstof.
5.      Opleiding en certificering: Het personeel moet opgeleid zijn in de specifieke aspecten van het werken met waterstof en over de benodigde certificeringen beschikken.

Wij zijn gespecialiseerd in het begeleiden van bedrijven die willen gaan werken met waterstof voertuigen en hebben hiervoor een uniek stappenplan ontwikkeld.

Wil je weten hoe wij je kunnen ondersteunen om ook met waterstof aan de slag te gaan? Plan een vrijblijvend adviesgesprek!

Gerelateerde artikelen