Tip: Zorg voor voldoende mechanische ventilatie tijdens het werken aan waterstofvoertuigen.

Deze tip is belangrijk om verschillende redenen:

  1. Waterstof is zowel zeer brandbaar als lichter dan lucht. Onvoldoende ventilatie kan resulteren in een ophoping van waterstofgas, wat een explosief mengsel vormt en ernstige veiligheidsrisico’s met zich meebrengt.
  2. Waterstofvoertuigen kunnen soms lekkages hebben, vooral bij de brandstoftanks en leidingen. 
  3. Ophoping van waterstof in een afgesloten ruimte kan zuurstofverdringing veroorzaken, wat kan leiden tot ademhalingsproblemen. Zo zorg je voor een constante aanvoer van verse lucht.

Al met al is het waarborgen van voldoende ventilatie een essentiële veiligheidsmaatregel bij het werken met waterstofvoertuigen. Het minimaliseert het risico op brand, explosies en gezondheidsproblemen, en creëert zo een veiligere werkomgeving voor zowel medewerkers als de omgeving.

Deel dit bericht:

Gerelateerde artikelen

Samenwerking TruckXL

WE-POWER helpt TruckXL werkplaatsen “EV-Ready” te maken Je ziet ze inmiddels steeds vaker rijden: (lichte) elektrische bedrijfswagens. Wij hebben een inventarisatie gedaan bij diverse TruckXL

Lees meer »

Volg ons en ontvang
ons gratis e-book!

Wanneer je gaat werken aan elektrische voertuigen, kom je voor nieuwe uitdagingen en regelgevingen te staan. Er zijn 4 hoofdthema’s die wij behandelen in dit e-book. Deze moeten er voor zorgen dat je efficiënt en veilig aan het werk kunt.