Een onafhankelijk vakjury heeft Pouw Deventer benoemd tot Winnaar van de ZEV Safety Award 2022. Dit bedrijf mag zich een jaar lang de veiligste werkplaats van Nederland noemen met betrekking tot het werken aan ZEV’s. De bekendmaking vond plaats tijdens een feestelijke uitreiking in het BOVAG-huis in Bunnik op 28 april.

De ZEV Safety Award is een initiatief van partners Innovam, EDGe Mobility, AutoNiveau, BOVAG en WE-POWER en is in het leven geroepen om autobedrijven veiliger en bewuster te laten werken met ZEV’s (Zero emissions vehicles, oftewel: elektrische- en waterstofauto’s).

Autobedrijven konden zich eerder aanmelden via een online audit. Uit deze audit kwamen 5 finalisten naar voren die fysiek werden bezocht door een onafhankelijke vakjury.

De vakjury bestond uit:

• Koos Burgman: Oud algemeen directeur BOVAG en oud voorzitter Vereniging Elektrische Rijders;
• Jasper Engel: Docent IVA Driebergen, EV trainer, schrijver van het EV jaarboek en jurylid Bestelauto van het Jaar;
• George van Altena: Hogere veiligheidskundige in opleiding van Innovam;
• Bas van Iersel: Product genius bij WE-POWER. Het bedrijf dat advies en ondersteuning biedt aan bedrijven die willen werken met ZEV’s.

Kritische vragen

De bedrijven werden kritisch bevraagd over een aantal punten, zoals het hebben van een calamiteitenplan, speciale procedures, de juiste opleidingen van monteurs en speciaal gereedschap.

De 2e prijs van de ZEV Safety Award 2022 is gewonnen door Auto en Motoren Vermaat uit Hellevoetsluis. De 3e prijs werd toegekend aan Ekris BMW en Mini in Utrecht.

Ook veilig(er) werken aan ZEV’s? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden voor uw bedrijf. Info@we-power.nl

WE-POWER is het totaalconcept dat u ondersteunt bij alle benodigde aanpassingen in uw bedrijfsvoering rondom het veilig werken aan duurzame voertuigen.

Op de foto van Links naar rechts:
Bas van Iersel, Product Genius WE-POWER

Van Pouw Deventer (Winnaar ZEV Safety Award)
– Sjoerd van der Beek
– Laurens Huitink
– Nico de Haan

Gerelateerde artikelen