De auto-industrie ontwikkelt zich in rap tempo. Hierbij gaat het om de elektrificering van nieuwe modellen. Maar eigenlijk gaat de revolutie nog verder.

“Veel nieuwe auto’s kun je beter als rijdende computers beschrijven. Dit heeft grote gevolgen de activiteiten en de veiligheid in de werkplaats.” vertelt Leo Fransen, directeur van Innovam. Innovam is een autoriteit in de branche op het gebied van opleidingen. En is naast AutoNiveau, EDGe Mobility en BOVAG een belangrijke partner in de ZEV Safety Award. Wij vroegen Leo waarom zij de ZEV Award ondersteunen.

Innovam: ‘Actief investeren in kennis en kunde’

Aandrijflijnen elektrificeren per definitie, er zijn veel verschillende hybride aandrijflijnen én waterstof is een opkomende technologie. “Actief investeren in kennis en kunde is daarom hard nodig”, zegt Fransen. “De ontwikkelingen zijn anders niet bij te benen. De ZEV Safety Award moet het veiligheidsaspect rondom onderhoud en reparatie aan voertuigen met nieuwe aandrijflijnen hoog op de agenda zetten. Een doel dat naadloos aansluit op de doelstellingen die wij als opleider hebben.”

Dé opleider voor de mobiliteitsbranche

Innovam is een bekende naam in de branche. Naast het verzorgen van trainingen wordt er ook advies gegeven op het gebied van (bedrijfs)auto- en tweewielertechniek, (after)sales, management en HRM. Innovam streeft naar een toekomstbestendige branche waarbij het beroepsonderwijs en de arbeidsmarkt elkaar aanvullen en versterken.

Het belang van ZEV-trainingen

De campagne rondom de ZEV Safety Award staat in het teken van de werkplaats van de toekomst. Dat is een moderne werkplaats waar technici veilig kunnen werken aan die Zero Emission Vehicles (ZEV’s). “Er wordt gewerkt met spanningen die vele malen hoger zijn dan een mens kan verdragen. Het is daarom letterlijk van levensbelang dat men weet hoe het elektrische circuit van voertuigen werkt en hoe je hier veilig mee moet omgaan”, aldus Fransen. “Er zijn bedrijf die hier progressief mee omgaan, dat zien we graag.”

Leo Fransen sluit af: “Er zijn ook bedrijven die nog niet 100 procent klaar zijn om volledig elektrische voertuigen in onderhoud te nemen. Laat staan een waterstofauto. Elke vorm van aandacht hiervoor is van belang. Dat is voor Innovam ook de reden om de ZEV Award te ondersteunen.”

Voor meer informatie: innovam.nl

Gerelateerde artikelen