Wij helpen je om veilig te werken aan elektrische voertuigen

De groei van het aantal hybride en elektrische voertuigen betekent dat steeds meer autobedrijven met deze nieuwe techniek in aanraking komen. Voor hybride en elektrische voertuigen zijn er specifieke eisen die gelden voor de werkplaats.

Onze revolutionaire methode helpt je veilig te werken aan hybride en elektrische voertuigen.

Hoe gaan wij te werk?

Om je zo goed mogelijk te kunnen ontzorgen werken wij met een 5-stappenplan. Lees wat deze stappen precies inhouden en wat wij voor je kunnen doen om jouw bedrijf veilig te maken voor werken aan elektrische voertuigen.

Stap 1.

Inventarisatie

Wil je checken of jouw werkplaats klaar is voor het onderhoud aan hybride- en elektrische voertuigen? Dat kan! Wij hebben een checklist gemaakt met de producten die nodig zijn voor het veilig werken aan deze voertuigen. In de checklist staan alle voor jou relevante artikelen, gebaseerd op de laatste NEN regelgeving. In veel gevallen voldoet de checklist ook aan de eisen die een importeur stelt.

Stap 2.

Evaluatie

Na het invullen van de checklist kun je zelf al een korte evaluatie maken. Wij geven je graag de oplossing om jouw bedrijf door te lopen samen met een veiligheidskundige. Hij zal alle risico’s en gevaren voor je in kaart brengen en een plan van aanpak voor je opstellen. Zo voldoe je altijd aan de laatste eisen die de branchenorm stelt en heb je direct alles in één overzicht.

Stap 3.

Plan van Aanpak

Onze veiligheidsdeskundige heeft alle risico’s en gevaren voor je in kaart gebracht en levert het plan van aanpak bij je aan. Hier vind je de stappen die je moet nemen om veilig te kunnen werken aan hybride- en elektrische voertuigen. Dit zullen stappen zijn van werkplaatsinrichting tot aan te schaffen PBM’s. Om het makkelijk te maken, zal er ook vrijblijvend een offerte aan het plan van aanpak worden toegevoegd.

Stap 4.

Training

In de trainingen die wij aanbieden leer je de risico’s van de HV-componenten van elektrische voertuigen beter te begrijpen. Je leert gevaren te herkennen en wat je wel en niet moet doen bij dit type voertuigen. De trainingen zijn gebaseerd op de NEN 9140 en de branchenorm.

Stap 5.

Documentatie

Na afloop van de training ontvangen alle deelnemers een certificaat als bewijs van bekwaamheid. Indien gewenst kunnen wij de door jou genomen maatregelen terugkoppelen naar de importeur of op holding niveau om volledig te ontzorgen in de administratie.

Hoe kunnen wij je ondersteunen?

Compleet assortiment

Om veilig te kunnen werken aan duurzame voertuigen is het belangrijk om hier tijdig aanpassingen voor te doen. Zo heb je speciaal gereedschap nodig en zijn PBM’s noodzakelijk. Bekijk ons complete assortiment om veilig te werken aan duurzame voertuigen en log in om te kunnen bestellen.

Trainingen

Kennis over het werken aan duurzame voertuigen is cruciaal. In onze trainingen leren wij je het juist toepassen van de maatregelen en de gevolgen voor jouw werkplaats. Je leert gevaren te herkennen en wat wel en niet te doen bij dit type voertuigen. De trainingen zijn gebaseerd op de NEN 9140 en de branchenorm.

Hoe werk je veilig aan een EV?

Gratis checklist

Wil je checken of jouw werkplaats klaar is voor het onderhoud en het veilig werken aan hybride- en elektrische auto’s? Dat kan! Wij hebben een checklist gemaakt met de belangrijkste producten die nodig zijn voor het veilig werken aan hybride- en elektrische auto’s. Alle producten zijn ook direct via ons verkrijgbaar.

Stappenplan spanningsvrij

Tijdens het werken aan laagspanning voertuigen moet bij voorkeur de bron worden weggenomen. In het geval van elektrische auto’s, is dit de accu. Vaak is dit niet mogelijk omdat de accu te diep in de auto zit. De auto kan wel spanningsvrij gemaakt worden. Hiervoor is een procedure van 6 stappen ontwikkeld.

E-Book: Hellup! Ik krijg een elektrische auto in mijn werkplaats

Wanneer je gaat werken aan elektrische voertuigen, kom je voor nieuwe uitdagingen en regelgevingen te staan. Er zijn 4 hoofdthema’s die wij behandelen in dit e-book. Deze moeten er voor zorgen dat je efficiënt en veilig aan het werk kunt.