Met de opkomst van elektrische voertuigen neemt het belang van veilige opslag van accu’s (lithiumhoudende energiedragers) toe. In antwoord hierop heeft de overheid de Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen 37-2 (PGS37-2) ontwikkeld, welke uiteindelijk zal worden opgenomen in de Omgevingswet. De BOVAG onderzoekt de invloed van de PGS37-2 op verschillende mobiliteitssectoren om ondernemers adequaat te informeren (Zie BOVAG artikel: PGS37-2 richtlijn voor opslag lithiumhoudende energiedragers: 6 zaken die belangrijk zijn om te weten)

Bij WE-POWER benadrukken we de hoofdpunten van dit artikel en staan we klaar om vragen te beantwoorden over de toepasselijkheid voor jouw bedrijf en de te nemen maatregelen.

Wat is de PGS37-2 richtlijn?

De PGS37-2 richtlijn faciliteert bedrijven in de veilige opslag van lithiumhoudende energiedragers zoals accu’s van elektrische fietsen, scooters en voertuigen. Het biedt een kader voor risicobeheersing en veiligheidsprotocollen, geschikt voor diverse opslagscenario’s. Deze richtlijn is van toepassing op bedrijven met showrooms, opslagfaciliteiten of buitenterreinen waar dergelijke producten worden bewaard, waaronder voertuigen met koelunits of energieopslagsystemen, maar geldt niet voor voertuigen in reparatie of modificatie voor minder dan een week.

We begeleiden je door de richtlijn en passen onze expertise toe om de optimale oplossing voor jouw situatie te vinden.

Wij bieden oplossingen!

Ons assortiment van veilige opslagkasten en containers is specifiek ontworpen voor het opbergen van lithiumhoudende energiedragers. Deze oplossingen bieden niet alleen bescherming tegen oververhitting en brand, maar voldoen ook aan de specifieke vereisten van de PGS37-2 richtlijn, maar reden ook een veilige werkomgeving.

Ook al wordt er nog niet gehandhaafd is het toch wel van belang om maatregelen te treffen bij de opslag van lithium batterijen voor de veiligheid van je personeel en bedrijfspand. Bovendien kunnen het hebben van de juiste voorzorgsmaatregelen positief worden gevonden door verzekeraars en vergunningverleners.

Wil je advies van onze expert?

Bij WE-POWER staan we klaar om je te ondersteunen met deskundig advies en gespecialiseerde opslagoplossingen.  

Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe we jouw bedrijf kunnen helpen voorbereiden op de PGS37-2 richtlijn.

Gerelateerde artikelen