Het aanraken van één verkeerd contact bij een elektrische auto tijdens werkzaamheden kan al dodelijk zijn. Dat is de uitspraak waarmee WE-POWER het belang van veilig werken aan de EV onderstreept. Dat werken met elektriciteit levensgevaarlijk kan zijn, laat een recente gebeurtenis in Assendelft wederom zien.

“Persoon geëlektrocuteerd bij werkzaamheden aan laadpaal elektrische auto’s”

Bij graafwerkzaamheden bij een laadpaal voor elektrische auto’s is een persoon geëlektrocuteerd. Hulpdiensten konden snel ter plaatse komen, waarna het slachtoffer naar het ziekenhuis is gebracht. Dit berichtte de Telegraaf op 8 december.

Bron: De Telegraaf

Gedwongen sluiting bij het niet nemen van veiligheidsmaatregelen

Het is dus niet voor niets dat een bedrijf gesloten wordt wanneer deze niet voldoet aan alle specifieke richtlijnen met betrekking tot het werken aan duurzame auto’s (ook wel de Zero Emission Vehicle, afgekort: ZEV). WE-POWER kan u daarin ondersteunen. Dat begint met het uitvoeren van een analyse waarop basis van een advies gegeven kan worden. Denk bijvoorbeeld aan het opstellen van een verplichte risico inventarisatie en evaluatie (RIE) Het vervolgtraject bestaat uit het trainen van het personeel, maar ook het aanpassen van de werkplaatsinrichting met veilige gereedschappen, beschermingsmiddelen en veiligheidsmaatregelen.

Meer aandacht voor veilig werken met de ZEV Safety Award

Een initiatief van WE-POWER om meer aandacht te verkrijgen voor veilig werken aan de ZEV is de ZEV Safety Award. Er zijn bedrijven die heel progressief omgaan met de veiligheid rondom de waterstof en elektrische auto. Die bedrijven kunnen zich aan (laten) melden voor de Award om het podium te verkrijgen waar zij recht op hebben. Tegelijkertijd laat de ZEV Award zien dat de autobranche veiligheid hoog in het vaandel heeft staan. Ondersteund door de partners Innovam, Autoniveau, EDGe Mobility en de BOVAG. Daarbij is dit ook een campagne om veiligheid op de agenda’s te krijgen van autobedrijven waar de elektrische auto een steeds vaker geziene gast is. Voor meer informatie ga je naar zevaward.nl.

Gerelateerde artikelen