Waarom elektrische auto’s wél een robuust verdienmodel zijn voor autobedrijven op de lange termijn.

In de snel veranderende wereld van mobiliteit zijn elektrische auto’s niet alleen een duurzaam alternatief voor traditionele brandstofvoertuigen, maar ook een slimme investering voor autobedrijven. Hoewel sommige sceptici twijfelen aan de winstgevendheid van elektrische voertuigen (EV’s) voor autobedrijven, zijn er diverse redenen waarom EV’s een veelbelovend en robuust verdienmodel vormen.

1. Onderhoudsbehoefte elektrische auto’s

De onderhoudsbehoefte van een elektrische auto is over het algemeen lager dan die van een benzineauto. Elektrische auto’s hebben minder mechanische componenten, zoals een complexe verbrandingsmotor. Daardoor zijn er minder onderdelen die onderhouden en vervangen moeten worden. Daartegenover staat dat regelmatige onderhoudstaken, zoals het wisselen van banden, onderhoud aan het aircosysteem en het vervangen van ruitenwissers, nog steeds van toepassing zijn op elektrische auto’s. Bovendien kan het accupakket van een elektrische auto af en toe onderhoud of updates nodig hebben, afhankelijk van de levensduur. Sterker nog: door regelmatige terugroepacties hebben ook EV-specialisten het drukker dan ooit.

Dus ook bij een EV is routinematige zorg nog steeds noodzakelijk voor optimale prestaties.

2. Verzorgen van oplaad infrastructuur

Naast het onderhouden van elektrische auto’s zelf kunnen autobedrijven ook een cruciale rol spelen in het verzorgen van de groeiende oplaadinfrastructuur. Klanten zullen op zoek zijn naar betrouwbare en efficiënte laadoplossingen voor thuis en onderweg. Autobedrijven kunnen producten en diensten aanbieden zoals de installatie en het onderhoud van laadpunten, wat extra inkomsten kan genereren en een concurrentievoordeel kan opleveren in de snelgroeiende markt van elektrische mobiliteit.

3. Verkoop van Occasions en Restauratie

Met de voortdurende ontwikkeling van batterijtechnologie en nieuwe modellen op de markt zullen klanten hun elektrische voertuigen willen upgraden naar nieuwere en geavanceerdere versies. Dit creëert kansen voor autobedrijven om gebruikte elektrische voertuigen te verkopen en zelfs te renoveren. Gespecialiseerde werkplaatsen kunnen batterijen vervangen of upgraden, software-updates uitvoeren en het interieur en exterieur opfrissen. Deze diensten kunnen niet alleen winstgevend zijn, maar ook een positieve impact hebben op de duurzaamheid en levensduur van elektrische voertuigen.

4. Behoud van personeel

Naast het directe financiële voordeel biedt de focus op elektrische voertuigen autobedrijven ook een strategisch voordeel wat betreft personeelsbehoud en technologische expertise. De verschuiving naar elektrische mobiliteit vereist gespecialiseerde kennis en vaardigheden in batterijtechnologie, elektromechanica, software-integratie en laadinfrastructuur. Door te investeren in training en opleiding van hun personeel kunnen autobedrijven een team van hoogopgeleide technici ontwikkelen die goed thuis zijn in de nieuwste technologieën. Dit versterkt niet alleen de bedrijfspositie, maar zorgt er ook voor dat werknemers worden aangemoedigd om zich te ontwikkelen in een snel veranderende industrie. Het behoud van dergelijk gekwalificeerd personeel is van onschatbare waarde in een competitieve arbeidsmarkt en draagt bij aan de lange termijn stabiliteit en groei van het autobedrijf.

Neem de leiding met WE-POWER voor een duurzaam verdienmodel!

Bij WE-POWER begrijpen we als geen ander hoe je een sterk verdienmodel kunt opzetten met duurzame voertuigen. Onze expertise omvat niet alleen diepgaande kennis van elektrische mobiliteit, maar ook de nodige trainingen, materialen en ondersteuning om veilig en efficiënt aan elektrische voertuigen te werken. 

We helpen autodealers te voldoen aan de geldende wetgeving en bieden een concurrentievoordeel in de bloeiende markt van elektrische mobiliteit. Samen kunnen we jouw autobedrijf positioneren voor succes op de lange termijn. Ontdek hoe WE-POWER jouw partner kan zijn in het realiseren van een robuust en duurzaam verdienmodel met elektrische auto’s.

Stuur ons een mail voor een vrijblijvend gesprek info@we-power.nl of bel 030 – 609 15 55

Gerelateerde artikelen