Elektrische voertuigen

 

Werk veilig aan EV’s

De groei van het aantal hybride en elektrische voertuigen betekent dat steeds meer autobedrijven met deze nieuwe techniek in aanraking komen. Voor hybride en elektrische voertuigen zijn er specifieke eisen die gelden voor de werkplaats om veilig te kunnen werken aan deze voertuigen. Wij kunnen u ontzorgen om uw bedrijf zo veilig mogelijk te maken voor het werken aan hybride en elektrische voertuigen.

Hoe gaan wij te werk?

Om u zo goed mogelijk te kunnen ontzorgen werken wij met een 5-stappenplan. De stappen zijn; Inventarisatie, Evaluatie, Plan van Aanpak, Training en Documentatie. Lees wat deze stappen precies inhouden en wat wij voor u kunnen doen om uw bedrijf veilig te maken voor werken aan EV’s.

we-power-werkwijze-stap-1
we-power-werkwijze-stap-2
we-power-werkwijze-stap-3

Wilt u checken of uw werkplaats klaar is voor het onderhoud aan hybride en elektrische voertuigen? Dat kan! Wij hebben een checklist gemaakt met de producten die nodig zijn voor het veilig werken aan hybride en elektrische voertuigen. In de checklist staan alle voor u relevante artikelen, gebaseerd op de laatste NEN regelgeving. In veel gevallen voldoet de checklist ook aan de eisen die een importeur stelt.

 

Na het invullen van de checklist kunt u zelf al een korte evaluatie maken. Wij bieden ook de oplossing om uw bedrijf door te lopen samen met een veiligheidskundige. Hij zal alle risico’s en gevaren voor u in kaart brengen en een plan van aanpak voor u opstellen. Zo voldoet u altijd aan de laatste eisen die de branchenorm stelt en heeft u direct alles in één overzicht.

Onze veiligheidsdeskundige heeft alle risico’s en gevaren voor u in kaart gebracht en zal het plan van aanpak bij u aanleveren. In dit plan van aanpak vindt u de stappen die u moet nemen om veilig te kunnen werken aan hybride en elektrische voertuigen. Dit zullen stappen zijn van werkplaatsinrichting tot aan te schaffen PBM’s. Om het makkelijk te maken, zal er ook direct een offerte aan het plan van aanpak worden toegevoegd.

we-power-werkwijze-stap-4
we-power-werkwijze-stap-5

In de trainingen die wij aanbieden leert u de risico’s van de HV-componenten van elektrische voertuigen beter te begrijpen. U leert gevaren te herkennen en wat wel en niet te doen bij deze type voertuigen. De trainingen zijn gebaseerd op de NEN 9140 en de branchenorm.

Na afloop van de training ontvangen alle deelnemers een certificaat als bewijs van bekwaamheid. Indien gewenst kunnen wij de door u genomen maatregelen terugkoppelen naar uw importeur of op holding niveau om ook u volledig te ontzorgen in de administratie.

Werkwijze van WE-POWER

Hoe kunnen wij u ondersteunen?

Compleet assortiment

Om veilig te kunnen werken aan duurzame voertuigen is het belangrijk om hier tijdig aanpassingen voor te doen. Zo heeft u speciaal gereedschap nodig en zijn PBM’s. Bekijk ons complete assortiment om veilig te werken aan duurzame voertuigen en log in om te kunnen bestellen.

Bekijk assortiment

Trainingen

Kennis over het werken aan duurzame voertuigen is cruciaal. In onze trainingen leren wij u het juist toepassen van de maatregelen en de gevolgen voor uw werkplaats. U leert gevaren te herkennen en wat wel en niet te doen bij deze type voertuigen. De trainingen zijn gebaseerd op de NEN 9140 en de branchenorm.

Bekijk trainingen

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Subsidiepot Elektrisch

Restant EV-subsidiepot schuift door naar 2021

Zo’n 4 tot 4,5 miljoen euro voor de EV-subsidieregeling voor particulieren, die terug dreigde te vloeien naar de algemene middelen, blijft toch behouden. Dat heeft staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Stientje van Veldhoven de Tweede kamer laten weten.

Lees meer
eu-elektrisch

EU-doelstelling EV’s is totaal niet realistisch

Rijden er over tien jaar opeens vijftig keer zoveel EV’s rond in Europa? Als het aan de EU ligt wel. Veel landen willen graag de CO2-uitstoot omlaag halen. Op zich een nobel streven, alleen de manier waarop dit gebeurd is voer voor discussie.

Lees meer
terugroepactie-elektrisch

Duizenden EV’s vallen onder terugroepactie

Afgelopen maanden zijn er een groot aantal terugroepacties geweest voor EV’s. Zo hebben o.a.  Hyundai, Tesla, BMW en Ford een terugroepactie aangekondigd. Lees in dit artikel meer over de specifieke problemen waarom de auto’s worden teruggeroepen.

Lees meer

Hoe werk je veilig aan een EV?

Download onze checklist

Wilt u checken of uw werkplaats klaar is voor het onderhoud en het veilig werken aan hybride-en elektrische auto’s? Dat kan! Wij hebben een checklist gemaakt met de belangrijkste producten die nodig zijn voor het veilig werken aan hybride-en elektrische auto’s. Alle producten zijn ook direct via ons verkrijgbaar.

Download

Stappenplan spanningsvrij

Tijdens het werken aan laagspanning voertuigen moet bij voorkeur de bron worden weggenomen. In het geval van elektrische auto’s, is dit de accu. Vaak is dit niet mogelijk omdat de accu te diep in de auto zit. De auto kan wel spanningsvrij gemaakt worden. Hiervoor is een procedure van 6 stappen

Download

Meer informatie?

Wilt u meer weten over het concept WE-POWER en hoe wij u van dienst kunnen zijn? Wij bespreken graag de mogelijkheden met u. Laat hier uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.

Waterstof pagina -> meer informatie