Werk aan de winkel!

Autobedrijven aan de slag met de online audit van de ZEV Award

De aangemelde autobedrijven hebben werk aan de winkel. Vlak voor de jaarwisseling zijn namelijk de laatste vragenlijsten verstuurd voor de online audit van de ZEV Safety Award.


Door: Bas van Iersel, Product genius bij WE-POWER | Vrijdag 7 januari 2022

Wie verkrijgt het predikaat “De veiligste ZEV werkplaats van het jaar”. Dat is waar er om gestreden wordt. De ZEV Safety Award is in het leven geroepen om meer aandacht te vestigen op de veiligheid in de werkplaats als gevolg van het toenemend aantal Zero Emission Vehicles. Dit kunnen elektrische en waterstofauto’s betreffen.

De online audit voor de ZEV Award

Om de eerste schifting te kunnen maken vindt er een online audit plaats. De autobedrijven beantwoorden 32 vragen. Door middel van een gewogen puntensysteem worden de inzendingen beoordeeld. De vragen geven een inschatting van het risico op gevaarlijke situaties, op basis van onder meer het aantal werkplekken en het aantal ZEV’s dat men maandelijks in onderhoud heeft. Dit wordt afgezet tegen de genomen maatregelen. Dit gaat de informatievoorziening en opleiding aan, maar ook de fysieke maatregelen in de werkplaats en de beschikking over de juiste veiligheids gereedschappen.

Partners in de ZEV Safety Award

De ZEV Award is een initiatief van WE-POWER en wordt gedragen door 4 partners. Dit zijn bekende namen binnen en buiten de branche: Innovam, Autoniveau, EDGe Mobility en de BOVAG. In een eerder blog vertelt Corneel de Ruijter van EDGe wat EDGe doet en wat voor hen de reden is om partner te zijn in deze verkiezing.

Volgende week leest u waarom Innovam de ZEV Award ondersteunt.

Bekendmaking Top 5 bedrijven

Over enkele weken – medio februari – wordt de Top 5 bedrijven bekend gemaakt. Deze bedrijven zullen een bezoek krijgen van onze jury. Volg WE-POWER op LinkedIn om op de hoogte blijven!

Bas van Iersel

Product genius

Heeft u een vraag? Stuur Bas een mail:
bas.vaniersel@elgersma.nl