Online audits van start voor 47 werkplaatsen

Aanmelden voor de ZEV Award mogelijk tot 24 december


Door: Bas van Iersel, Product genius bij WE-POWER | Vrijdag 10 december 2021

De eerste autobedrijven hebben enthousiast gereageerd op de ZEV Safety Award. Er zijn tot vandaag 47 werkplaatsen aangemeld voor de award voor veilig werken aan de Zero Emission Vehicle (ZEV). Met ingang van volgende week starten de online audits. Maar aanmelden is ook nog steeds mogelijk.

Aanmelden tot 24 december!

Leverancier, klant, medewerker of eigenaar? Je kunt deze maand nog steeds bedrijven aanmelden voor de ZEV Award. Dit is niet alleen mooie kans om veilig werken aan de ZEV hoog op de agenda te krijgen bij een bedrijf, maar ook een welkome gelegenheid om de veiligheid eens onder de loep te laten nemen.

Wist u dat?

Veilig werken aan de ZEV is goed mogelijk tegenwoordig, maar het aanraken van één verkeerd contact bij een EV kan al dodelijk zijn. Waterstof is daarnaast door zijn brandbaarheid één van de gevaarlijkste stoffen om mee te werken.

De online audit

Vanaf nu starten de digitale audits. De audit bestaat uit een vragenlijst met 6 onderdelen:

  • » Algemene vragen over de werkplaats
  • » Fysieke maatregelen
  • » Gereedschappen
  • » Procedurele maatregelen
  • » Kennisniveau
  • » Extra stappen

Deze vragen geven een beeld van hoe kennis, infrastructuur en maatregelen zich verhouden tot het aantal werkplekken, monteurs en aantal ZEV-doorgangen in de werkplaatsen. Dat resulteert in een score. De ingeschreven bedrijven kunnen de online audit invullen tot en met 14 januari, waarmee een Top 5 van autobedrijven wordt geselecteerd. Deze bedrijven worden bezocht door de jury. Die heeft de taak om het nummer 1 autobedrijf te verkiezen, die zaken het best op orde heeft.

Over de ZEV Safety Award

De ZEV Award is een initiatief van WE-POWER met haar partners Innovam, Autoniveau, EDGe Mobility en de BOVAG. Het is het hoogtepunt van een campagne die moet laten zien dat de autobranche veiligheid hoog in het vaandel heeft staan. Bedrijven die progressief omgaan met het werken aan elektrische of waterstofvoertuigen verdienen daarbij een podium!

zevaward.nl

Bas van Iersel

Product genius

Heeft u een vraag? Stuur Bas een mail:
bas.vaniersel@elgersma.nl