Nieuws

Steeds meer werkplaatsen en schadebedrijven krijgen te maken met het repareren en onderhouden van elektrische en waterstof voertuigen. Hoe weet je als bedrijf dat je personeel veilig werkt aan deze (soms) op hoogspanning staande voertuigen? En dat je voldoet aan alle wetten en regels? Product Genius Bas geeft antwoordt op deze situaties. In dit artikel vertelt Bas over zijn ambities!

Verder lezen

Pouw Deventer investeerde flink in nieuwe kennis, werkplaatsinrichting en, bovenal, in veiligheid aangaande ZEV’s. Met resultaat dat het autobedrijf onlangs de ZEV Safety Award won. Aftersalesdirecteur Nico de Haan en Hoog Volt Expert (HVE) Erwin van Noorel over ‘de grote metamorfose’.

Verder lezen

Auto en Motoren Vermaat, Ekris Utrecht en Pouw Deventer zijn de laatste 3 finalisten van de ZEV Safety Award 2022. Deze bedrijven kwamen uit het juryrapport naar voren als de top 3 veiligste werkplaatsen van Nederland die werken aan Zero Emission Vehicles. (ZEV’s)

Verder lezen

Auto en Motoren Vermaat, Ekris Utrecht en Pouw Deventer zijn de laatste 3 finalisten van de ZEV Safety Award 2022. Deze bedrijven kwamen uit het juryrapport naar voren als de top 3 veiligste werkplaatsen van Nederland die werken aan Zero Emission Vehicles. (ZEV’s)

Verder lezen

De online audits zijn begin dit jaar afgerond en daaruit is een top 5 gekomen. Afgelopen week heeft de vakjury de laatste 5 finalisten van de ZEV Safety Award bezocht.

Tot de laatste 5 finalisten behoren autodealers Pouw, Hyundai Wittenberg en Ekris BMW en MINI en de universele autobedrijven AutoHaarhuis en de Auto en Motoren Vermaat. Deze bedrijven ontvingen de hoogste scores uit de online audits.

Verder lezen

Waar moet u op letten om uw bedrijf klaar te maken voor waterstof. Ook verzekeraars maken zich klaar voor de toekomst en nemen de Waterstof training af bij WE-POWER.

Verder lezen

Hoe veilig werkt Nederland aan Zero Emmission Vehicles? Wat waren de belangrijkste bevindingen uit de ingezonden vragenlijsten voor de ZEV Award? U leest het in dit artikel!

Verder lezen

Veiligheid in de werkplaats ten aanzien van de Zero Emission Vehicle, de ZEV. Dat is waar het bij de ZEV Safety Award om draait. Een initiatief van WE-POWER. Samen met haar partners Innovam, EDGe Mobility, Autoniveau en de BOVAG wordt ‘veilig werken aan de ZEV’ onder de aandacht gebracht. Om de autobedrijven die het goed doen een podium te bieden, is deze award in het leven geroepen. Hierbij de top 5 best presterende bedrijven!

Verder lezen

De waterstofauto als luchtzuiveringsinstallatie

Wanneer je denkt aan het verbeteren van het milieu, denk je waarschijnlijk niet direct aan autorijden. Maar wat als je auto voorzien is van een kleine luchtzuiveringsinstallatie?

Verder lezen

Innovam – Partner in de ZEV Safety Award

De auto-industrie ontwikkelt zich in rap tempo. Hierbij gaat het om de elektrificering van nieuwe modellen. Maar eigenlijk gaat de revolutie nog verder.

Verder lezen

Hoe staat uw bedrijf ervoor?

Net als elke auto, is een elektrische auto ook APK plichtig. De checks die gedaan worden bij een EV, zijn ongeveer hetzelfde als bij een auto met verbrandingsmotor. Alleen wordt er in het geval van een EV ook gekeken naar de elektrische aandrijfsystemen van de auto. Hoe weet u of uw bedrijf veilig APK of onderhoud kan plegen aan een elektrische auto?

Verder lezen

Werk aan de winkel!

Vlak voor de jaarwisseling zijn de laatste vragenlijsten verstuurd voor de online audit van de ZEV Safety Award. Nu moeten de genomineerde bedrijven aan de slag.

Verder lezen

Elektrocutie tijdens laadpaal werkzaamheden

Het aanraken van één verkeerd contact bij een elektrische auto tijdens werkzaamheden kan al dodelijk zijn. Dat is de uitspraak waarmee WE-POWER het belang van veilig werken aan de EV onderstreept. Dat werken met elektriciteit levensgevaarlijk kan zijn, laat een recente gebeurtenis in Assendelft wederom zien.

Verder lezen

Online audits van start voor 47 werkplaatsen

De eerste autobedrijven hebben enthousiast gereageerd op de ZEV Safety Award. Er zijn tot vandaag 47 werkplaatsen aangemeld voor de award voor veilig werken aan de Zero Emission Vehicle (ZEV).

Verder lezen

EDGe Mobility – Partner in de ZEV Safety Award

EDGe Mobility is één van de 4 partners van de ZEV Safety Award. Bas van Iersel, product genius van WE-POWER, sprak met Corneel de Ruijter van EDGe Mobility om meer te weten te komen.

Verder lezen

Hoe gevaarlijk is een elektrische of waterstofauto nu echt?

In het nieuws is met enige regelmaat een artikel te vinden waarin elektrische auto’s of waterstof auto’s niet goed voor de dag komen. Meestal gaat het dan om een brand van een elektrische- of waterstofauto. Zeer recentelijk was er bijvoorbeeld nog een grote brand bij Arriva in Doetinchem, waarbij een waterstofauto volledig is uitgebrand.

Verder lezen

Veiligheid in autobedrijf nog steeds ondergeschoven

Niemand kan meer ontkennen dat elektrische en hybride auto’s een belangrijke rol spelen in het Nederlandse wagenpark. Maar liefst één op de vijf verkochte auto’s in de eerste 8 maanden van dit jaar was een (hybride)elektrische auto.

Verder lezen

Meld uw autobedrijf aan voor de veiligste werkplaats van Nederland

Op 7 september kondigde WE-POWER samen met haar partners Innovam, Autoniveau, EDGe Mobility en BOVAG een campagne aan voor veilig werken aan de ZEV: de Zero Emission Vehicle. Het hoogtepunt van de campagne is de uitreiking van de ZEV Safety Award, voor de veiligste werkplaats van Nederland. Het aanmelden van een autobedrijf is vanaf nu mogelijk.

Verder lezen

Een podium voor veilig werken: ZEV Safety Award

Veilig werken aan de ZEV (Zero Emission Vehicle). Dat kan. Maar het aanraken van één verkeerd contact bij een EV kan dodelijk zijn. Waterstof is daarnaast één van de gevaarlijkste stoffen om mee te werken.

Verder lezen

WE-POWER aanwezig bij de EV Experience

Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen op het gebied van elektrische voertuigen? Op vrijdag 24 september 2021 is WE-POWER aanwezig bij de EV Experience op circuitpark Zandvoort. Hier kunt u bij zijn.

Verder lezen

Hoogspanning in de EV?

Momenteel werken de meeste elektrische auto’s met een voltage tussen de 400 en 600 volt. In de volksmond en zelfs door fabrikanten wordt dit vaak hoogspanning genoemd. Echter is een (gelijkspanning) voltage onder de 1500 volt nog laagspanning volgens Europese normen. De voltages in EV’s nemen wel in rap tempo toe, de eerste auto’s met 800V rijden al rond.

Verder lezen

Marktaandeel van (hybride) elektrische voertuigen in Europa verdubbeld in het tweede kwartaal

De groei van elektrische voertuigen in heel de Europese Unie zet gestaag door, aldus het ACEA (de Europese fabrikanten associatie). In het tweede kwartaal van 2021 was een sterke stijging van deze voertuigen. Het marktaandeel van volledig elektrische auto’s is meer dan verdubbeld.

Verder lezen

Waterstof-hybride aandrijflijnen voor bestelauto’s

Waterstof als enige optie voor de emissievrije bedrijfswagen en Stellantis onthult o.a. Opel Vivaro-e Hydrogen.

Verder lezen

ZEV & Aftersales in de media | update mei 2021

Wij volgen het nieuws rondom de Zero Emission Vehicle (ZEV) voor u. Elektrische voertuigen en waterstofauto’s. We gaan ze steeds meer zien. Hoe beïnvloed dit de aftersales? Deze maand: Ontwikkelingsachterstand op het gebied van waterstof, De impact van EV op aftersales (BOVAG onderzoek) en Recycling van accu’s.

Verder lezen

Vuilniswagens op waterstof in Noord-Brabant als onderdeel van groot Europees project

Afvalinzamelingsbedrijf Blink rijdt in samenwerking met recyclaar SUEZ sinds begin deze maand met twee waterstof vuilniswagens in Noord-Brabant. De samenwerking is onderdeel van een Europees project om de potentie van rijden op waterstof te onderzoeken.

Verder lezen

Lancering 8 veiligheidstrainingen

WE-POWER lanceert 8 veiligheidstrainingen. Werken met ZEV’s brengt risico’s met zich mee. Training maakt veilig werken mogelijk. De programma’s varieeren van gevaarherkenning tot veilig werken en handelen bij calamiteiten.

Verder lezen

Volg de Automotive Livestream

Verder lezen

Automotive Livestream op 8 april

Autofabrikanten investeren massaal in hun productielijnen om deze klaar te maken voor de productie van 100% Zero Emission Vehicles (ZEV). In de Automotive-Online Livestream gaan wij hier op in. Mis het niet!

Verder lezen

Elektrische auto’s zijn cruciaal voor balanceren net

Auto’s als batterij inzetten voor het opslaan van lokaal opgewekte energie. Het kon al in een aantal wijken. Een nieuw onderzoeksproject Robust moet uitwijzen of het ook op grotere schaal toegepast kan worden.

Verder lezen

De toekomstambities van Volvo: volledig klimaatneutraal in 2040

Volvo heeft op spectaculaire wijze laten zien welke stappen dit automerk gaat maken in de toekomst. Of liever gezegd, náár de toekomst. Het degelijke familiemerk Volvo zegt definitief de innovatieve weg in te slaan, en wil in veertien jaar tijd volledig all-electric zijn en in 2040 zelfs klimaatneutraal.

Verder lezen

Renault gaat aan de slag met bestelauto’s op waterstof

Samen met de Amerikaanse Plug Power gaat Renault starten met de ontwikkeling en bouw van lichte bestelwagens op waterstof. Met dit strategische partnerschap zullen beide partijen zich de komende jaren kunnen positioneren als toonaangevende spelers op het vlak van R&D, transformatie, productie en meer.

Verder lezen

Meer dan 150.000 elektrische auto’s in Nederland

Afgelopen november is de grens van 150.000 vol-elektrische personenauto’s in Nederland doorbroken, zo blijkt uit de cijfers van BOVAG en RDC. Op 1 december 2020 stonden er 153.312 EV’s geregistreerd. Op 1 oktober vorig jaar waren dat er nog maar de helft.

Verder lezen

Duizenden EV’s vallen onder terugroepactie

Afgelopen maanden zijn er een groot aantal terugroepacties geweest voor EV’s. Zo hebben o.a.  Hyundai, Tesla, BMW en Ford een terugroepactie aangekondigd. Lees in dit artikel meer over de specifieke problemen waarom de auto’s worden teruggeroepen.

Verder lezen

EU-doelstelling EV’s is totaal niet realistisch

Rijden er over tien jaar opeens vijftig keer zoveel EV’s rond in Europa? Als het aan de EU ligt wel. Veel landen willen graag de CO2-uitstoot omlaag halen. Op zich een nobel streven, alleen de manier waarop dit gebeurd is voer voor discussie.

Verder lezen

Restant EV-subsidiepot schuift door naar 2021

Zo’n 4 tot 4,5 miljoen euro voor de EV-subsidieregeling voor particulieren, die terug dreigde te vloeien naar de algemene middelen, blijft toch behouden. Dat heeft staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Stientje van Veldhoven de Tweede kamer laten weten.

Verder lezen

Waterstofauto minder duurzaam dan elektrische auto

Waterstofauto’s zijn weliswaar beter voor het klimaat dan benzineauto’s, maar scoren op dat vlak niet zo goed als elektrische accu-auto’s. Dat stelt CE Delft in een onderzoek. Ook over tien jaar zullen waterstofauto’s het qua kosten en duurzaamheid niet winnen van stekkerauto’s, aldus het onderzoeksbureau. Het onderzoek is gedaan in opdracht van Enpuls, dat zich bezighoudt met de energietransitie.

Verder lezen

Toyota presenteert tweede generatie waterstofauto Mirai

Toyota heeft de nieuwe generatie van haar waterstofauto Mirai aan de wereld gepresenteerd. Het voertuig komt in maart 2021 op de Nederlandse markt. Ten opzichte van zijn voorganger heeft de nieuwe Mirai met 650 kilometer een beduidend grotere actieradius, terwijl de aanschafprijs juist aanzienlijk lager is. Het genoemde rijbereik is zo’n 30 procent groter dan bij de 1e generatie.

Verder lezen

Is uw RI&E op orde? Inspectie SZW doet controles

De Inspectie van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) is bezig met controles op de Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) bij auto- en truckbedrijven. Hieruit blijkt dat explosieveiligheid hierin een grote rol speelt. Dat levert vragen op. Aan de antwoorden wordt hard gewerkt. Elk bedrijf met personeel moet een RI&E in huis hebben en dit actueel houden.

Verder lezen