Nieuws

Een podium voor veilig werken: ZEV Safety Award

Veilig werken aan de ZEV (Zero Emission Vehicle). Dat kan. Maar het aanraken van één verkeerd contact bij een EV kan dodelijk zijn. Waterstof is daarnaast één van de gevaarlijkste stoffen om mee te werken.

Verder lezen

WE-POWER aanwezig bij de EV Experience

Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen op het gebied van elektrische voertuigen? Op vrijdag 24 september 2021 is WE-POWER aanwezig bij de EV Experience op circuitpark Zandvoort. Hier kunt u bij zijn.

Verder lezen

Hoogspanning in de EV?

Momenteel werken de meeste elektrische auto’s met een voltage tussen de 400 en 600 volt. In de volksmond en zelfs door fabrikanten wordt dit vaak hoogspanning genoemd. Echter is een (gelijkspanning) voltage onder de 1500 volt nog laagspanning volgens Europese normen. De voltages in EV’s nemen wel in rap tempo toe, de eerste auto’s met 800V rijden al rond.

Verder lezen

Marktaandeel van (hybride) elektrische voertuigen in Europa verdubbeld in het tweede kwartaal

De groei van elektrische voertuigen in heel de Europese Unie zet gestaag door, aldus het ACEA (de Europese fabrikanten associatie). In het tweede kwartaal van 2021 was een sterke stijging van deze voertuigen. Het marktaandeel van volledig elektrische auto’s is meer dan verdubbeld.

Verder lezen

Waterstof-hybride aandrijflijnen voor bestelauto’s

Waterstof als enige optie voor de emissievrije bedrijfswagen en Stellantis onthult o.a. Opel Vivaro-e Hydrogen.

Verder lezen

ZEV & Aftersales in de media | update mei 2021

Wij volgen het nieuws rondom de Zero Emission Vehicle (ZEV) voor u. Elektrische voertuigen en waterstofauto’s. We gaan ze steeds meer zien. Hoe beïnvloed dit de aftersales? Deze maand: Ontwikkelingsachterstand op het gebied van waterstof, De impact van EV op aftersales (BOVAG onderzoek) en Recycling van accu’s.

Verder lezen

Vuilniswagens op waterstof in Noord-Brabant als onderdeel van groot Europees project

Afvalinzamelingsbedrijf Blink rijdt in samenwerking met recyclaar SUEZ sinds begin deze maand met twee waterstof vuilniswagens in Noord-Brabant. De samenwerking is onderdeel van een Europees project om de potentie van rijden op waterstof te onderzoeken.

Verder lezen

Lancering 8 veiligheidstrainingen

WE-POWER lanceert 8 veiligheidstrainingen. Werken met ZEV’s brengt risico’s met zich mee. Training maakt veilig werken mogelijk. De programma’s varieeren van gevaarherkenning tot veilig werken en handelen bij calamiteiten.

Verder lezen

Volg de Automotive Livestream

Verder lezen

Automotive Livestream op 8 april

Autofabrikanten investeren massaal in hun productielijnen om deze klaar te maken voor de productie van 100% Zero Emission Vehicles (ZEV). In de Automotive-Online Livestream gaan wij hier op in. Mis het niet!

Verder lezen

Elektrische auto’s zijn cruciaal voor balanceren net

Auto’s als batterij inzetten voor het opslaan van lokaal opgewekte energie. Het kon al in een aantal wijken. Een nieuw onderzoeksproject Robust moet uitwijzen of het ook op grotere schaal toegepast kan worden.

Verder lezen

De toekomstambities van Volvo: volledig klimaatneutraal in 2040

Volvo heeft op spectaculaire wijze laten zien welke stappen dit automerk gaat maken in de toekomst. Of liever gezegd, náár de toekomst. Het degelijke familiemerk Volvo zegt definitief de innovatieve weg in te slaan, en wil in veertien jaar tijd volledig all-electric zijn en in 2040 zelfs klimaatneutraal.

Verder lezen

Renault gaat aan de slag met bestelauto’s op waterstof

Samen met de Amerikaanse Plug Power gaat Renault starten met de ontwikkeling en bouw van lichte bestelwagens op waterstof. Met dit strategische partnerschap zullen beide partijen zich de komende jaren kunnen positioneren als toonaangevende spelers op het vlak van R&D, transformatie, productie en meer.

Verder lezen

Meer dan 150.000 elektrische auto’s in Nederland

Afgelopen november is de grens van 150.000 vol-elektrische personenauto’s in Nederland doorbroken, zo blijkt uit de cijfers van BOVAG en RDC. Op 1 december 2020 stonden er 153.312 EV’s geregistreerd. Op 1 oktober vorig jaar waren dat er nog maar de helft.

Verder lezen

Duizenden EV’s vallen onder terugroepactie

Afgelopen maanden zijn er een groot aantal terugroepacties geweest voor EV’s. Zo hebben o.a.  Hyundai, Tesla, BMW en Ford een terugroepactie aangekondigd. Lees in dit artikel meer over de specifieke problemen waarom de auto’s worden teruggeroepen.

Verder lezen

EU-doelstelling EV’s is totaal niet realistisch

Rijden er over tien jaar opeens vijftig keer zoveel EV’s rond in Europa? Als het aan de EU ligt wel. Veel landen willen graag de CO2-uitstoot omlaag halen. Op zich een nobel streven, alleen de manier waarop dit gebeurd is voer voor discussie.

Verder lezen

Restant EV-subsidiepot schuift door naar 2021

Zo’n 4 tot 4,5 miljoen euro voor de EV-subsidieregeling voor particulieren, die terug dreigde te vloeien naar de algemene middelen, blijft toch behouden. Dat heeft staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Stientje van Veldhoven de Tweede kamer laten weten.

Verder lezen

Waterstofauto minder duurzaam dan elektrische auto

Waterstofauto’s zijn weliswaar beter voor het klimaat dan benzineauto’s, maar scoren op dat vlak niet zo goed als elektrische accu-auto’s. Dat stelt CE Delft in een onderzoek. Ook over tien jaar zullen waterstofauto’s het qua kosten en duurzaamheid niet winnen van stekkerauto’s, aldus het onderzoeksbureau. Het onderzoek is gedaan in opdracht van Enpuls, dat zich bezighoudt met de energietransitie.

Verder lezen

Toyota presenteert tweede generatie waterstofauto Mirai

Toyota heeft de nieuwe generatie van haar waterstofauto Mirai aan de wereld gepresenteerd. Het voertuig komt in maart 2021 op de Nederlandse markt. Ten opzichte van zijn voorganger heeft de nieuwe Mirai met 650 kilometer een beduidend grotere actieradius, terwijl de aanschafprijs juist aanzienlijk lager is. Het genoemde rijbereik is zo’n 30 procent groter dan bij de 1e generatie.

Verder lezen

Is uw RI&E op orde? Inspectie SZW doet controles

De Inspectie van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) is bezig met controles op de Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) bij auto- en truckbedrijven. Hieruit blijkt dat explosieveiligheid hierin een grote rol speelt. Dat levert vragen op. Aan de antwoorden wordt hard gewerkt. Elk bedrijf met personeel moet een RI&E in huis hebben en dit actueel houden.

Verder lezen