Werkplaats aanpassingen

We helpen je gegarandeerd te voldoen aan de EVD

Op basis van de EVD en jouw wensen brengen wij een passende offerte uit, waarmee je gegarandeerd aan het opgestelde EVD voldoet. Omdat elke werkplaats anders is ingericht leveren wij maatwerk. Wij combineren de expertise van meerdere leveranciers met elkaar om zo tot de meest aantrekkelijke oplossing te komen.

Uit het EVD zal waarschijnlijk blijken dat er een aantal maatregelen nodig zijn in de werkplaats. Deze zijn in een viertal categorieën in te delen:

  • Organisatorische maatregelen
  • Omgeving
  • Persoonlijke beschermingsmiddelen 
  • Markering

In veel gevallen is het nodig om fysieke maatregelen te nemen tegen de risico’s van waterstof. Het gaat hierbij dan om werkplaatsaanpassingen zoals ATEX ventilatie, ATEX verlichting, gasdichte lasdozen, vast en mobiele LEL meters, gevarenzone indeling van de werkplaats, trainingen en meer. Dit alles heeft als doel bij een eventuele lekkage veiligheid te garanderen.

 

Deze maatregelen kunnen kostentechnisch erg oplopen, omdat het in sommige gevallen bouwkundige gevolgen heeft. Ook is van belang dat installaties van de juiste eisen en specificaties voorzien zijn en op de correcte manier geïnstalleerd te worden.