Werkplaats aanpassen voor waterstof

We helpen je te voldoen aan de EVD

Op basis van het Explosie veiligheidsdocument en jouw wensen brengen wij een passende offerte uit, waarmee je aan het opgestelde EVD voldoet. Omdat elke werkplaats anders is ingericht leveren wij maatwerk. Wij combineren de expertise van meerdere leveranciers met elkaar om zo tot de meest aantrekkelijke oplossing te komen.

Uit het EVD zal blijken dat er aanpassingen nodig zijn. Deze zijn in een viertal categorieën in te delen:

  • Organisatorische maatregelen
  • Omgeving
  • Persoonlijke beschermingsmiddelen 
  • Markering
werkplaats aanpassen voor waterstof

Training in werken met waterstof is een belangrijk onderdeel voor de veiligheid.

Wil je je werkplaats aanpassen voor waterstof?

In veel gevallen is het nodig om je werkplaats aan te passen voor de risico’s van waterstof. Het gaat hierbij dan om werkplaatsaanpassingen zoals ATEX ventilatie, ATEX verlichting, gasdichte lasdozen, vast en mobiele LEL meters, gevarenzone indeling van de werkplaats, trainingen en meer. Dit alles heeft als doel bij een eventuele lekkage veiligheid te garanderen.

Deze maatregelen kunnen kostentechnisch erg oplopen, omdat het in sommige gevallen bouwkundige gevolgen heeft. Ook is van belang dat installaties van de juiste eisen en specificaties voorzien zijn en op de correcte manier geïnstalleerd te worden.

Vraag offerte aan om je werkplaats aan te passen voor waterstof

Volg ons

Volg ons en ontvang
ons gratis e-book!

Wanneer je gaat werken aan elektrische voertuigen, kom je voor nieuwe uitdagingen en regelgevingen te staan. Er zijn 4 hoofdthema’s die wij behandelen in dit e-book. Deze moeten er voor zorgen dat je efficiënt en veilig aan het werk kunt.